Londoni AIM võistleb Saksa Neuer Marktiga

16. august 2001, 12:26

Saksa kasvufirmade börsina 1997. aasta märtsis alustanud Neuer Markt on tahtnud Euroopas saada sama tugevaks kui Nasdaq USAs, kuid viimasel ajal pakub talle järjest tõsisemat konkurentsi Londoni AIM, teatab Dagens Industri.

Viimasel ajal on Neuer Marktil läinud halvasti. Selle tähtsaim indeks, Nemax 50, on tehnoloogiaaktsiate üldise languse käigus kaotanud 2000. a märtsi kõrgseisuga võrreldes oma väärtusest 90%.

Seal on noteeritud üle 300 firma, kuid tänavu on neile lisandunud ainult 13 uut. Seevastu Londoni kasvubörsil AIM on läinud palju paremini. Seal on tänavu noteeritud 61 uut aktsiat ja kui arvestada ka nimekirja vahetanud firmad, küünib nende arv sajani.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing