Nokia GPRS-telefonid võivad hilineda, aktsia languses

Peeter Koppel 16. august 2001, 12:09

Nokia aktsia läks tänasel kauplemispäeval Helsingi börsil langusse, kuna turuosaliste hulgas süveneb murelikkus Nokia GPRS telefonide hilinemise suhtes, teatab uudisteagentuur AFX.

GPRS-telefonide hilinemine võib aga analüütikute hinnangul vähendada Nokia turuosa peamiste rivaalide Ericssoni ja Motorola kasuks. Seetõttu ollaksegi Nokia aktsia puhul peamiselt müügipoolel ning ka paljud investeerimispangad on soovitamas pigem Ericssoni kui Nokiat.

Murelikkus Nokia GPRS-telefonide hilinemise suhtes on eriti suur just USAs. Sellele sekundeerib veel üha laiemat kõlapinda leidev arusaam, et maailma suurim mobiiltelefonide tootja ei suuda teisel poolaastal oma majandustulemuste osas esialgsete prognoosidega sammu pidada. Kasumihoiatuse andmine on tõenäoline aga alles kvartali lõpupoole.

Kell 12.05 kauples Nokia aktsia Helsingi börsil 20,03 eurol, olles langenud 4,39 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing