Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

PM: palgatõusud tagab säästmine

16. august 2001, 08:47

Järgmise aasta riigieelarve kokkupanek on jõudnud seisu, kus viisteist Mart Laari valitsuse ministrit istuvad laua ümber ja põrnitsevad kahe miljardi krooni pärast üksteisele näkku, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Keegi neist ei taha loobuda viimasest võimalusest, maalimaks enne 2003. aasta riigikogu valimisi rahvale pilti, et just talle alluv eluvaldkond on riigis nelja aastaga läbi teinud tohutu arengu.

Paljud madalapalgalised riigitöötajad on järgmisest aastast palgatõusu igati ära teeninud, kuid ühes rahalubamisega tuleb valitsusel ka tagada, et valimistuhinas eelarvet tervikuna lõhki ei pingutata.

460 000kroonine mööbliost parlamendi kultuurikomisjonile on sajakordne kinnitus sellele, et kohati käiakse Eestis eelarverahaga veel väga lõdvalt ringi. Paljuräägitud juttudel säästmisest on kampaanialik iseloom.

Sellise mõtteviisiga võime järgmisel aastal seista olukorra ees, kus eelarve tulude prognoosi ja põhiseaduslike institutsioonide ning ministeeriumide rahaküsimise käärid on augusti keskel mitte kaks, vaid neli miljardit krooni.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing