Saarlased taastasid tsensuuri

16. august 2001, 09:43

Enne Kuressaare ajalehes Meie Maa artiklisarja 'Saaremaa XX sajandil' avaldamist kärpisid toimetajad koha, mis näitab praeguse Saarte Liinide juhatuse esimehe Ants Tammlehe 80. aastate meelsust, kirjutab Eesti Ekspress.

Külli Rikase artikli '1986 - Tshernobõli aasta' esimeses variandis oli juttu Kuressaare linna ja 17 tänava nime taastamise plaanist. 'Täitev- ja ilmselt ka parteikomitee ametimeeste seisukohad võttis kokku täitevkomitee esimees A. Tammleht oma artiklis 'Meie linna nimest' (Kommunismiehitaja, 16.12. 1986), kus nime ennistamist peeti 'mitte ainult põhjendamatuks, vaid ka kohatuks', kampaaniaga kaasaminekuks, sündsusetuks, sobimatuks jne,' kirjutab Rikas.

Meie Maas ilmunud variandis oli autoriga kooskõlastamata praegusegi riigikorra ajal mõjuka Ants Tammlehe nimi lihtsalt välja lõigatud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing