Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Edukas vähipüük teeb toidulaua rikkamaks

17. august 2001, 00:00

Koduse bruscetta tegemiseks lõika Toscana leib viiludeks. Sobib ka mõni teine maalähedane valge leib, mille sees kas pähklid või seemned. Leivaviil tuleb mõlemalt poolt immutada basiilika-oliiviõliga ja üle hõõruda küüslauguküünega. Seejärel röstida leiba grillahjus või grillpannil niikaua, kuni leivale ilmuvad mustjaspruunikad triibud.

Samal ajal kui leivaviilud praevad, koorida ja seejärel valmis lõigata apelsini- ning greibilõigud. Koorimisel tuleks jälgida, et eemaldatakse kogu valge koorealune, nii et värvikas viljaliha paistma jääks. Mida punasema viljalihaga greibi olete valinud, seda maitsvam toit välja tuleb.

Grillimiseks tuleks valmis panna fenkol ehk apteegitill. Selle pooleks lõigatud varreosa omakorda pooleks lõigatud kahelt sektorilt eemaldada kannaosa ning pintseldada nad üle oliiviõliga. Maitsestamiseks lisada purustatud musta pipart ning soola. Röstida samuti kuni isuäratavate rösttriipude tekkimiseni.

Kastme valmistamiseks tuleb eraldi kaussi kokku segada kaks kuubikuteks lõigatud seemneteta tomati viljaliha, 1 dl basiilika-oliiviõli ning poole sidruni ning ¼ apelsini mahl. Lisada teelusikatäis hakitud lamelehtpeterselli ning pool teelusikat riivitud ingverit. Ingveri lisamine teeb kastme värskeks ning mõnusalt mõrkjaks. Kastmesse riivida poole apelsini koor ning raputada maitse järgi musta pipart ja soola.

Röstitud valge leib asetada taldriku keskele ning selle peale kätega kokkusegatud tsitruseliste lõikude ja arugula salati (umbes 10cm varred) segu. Lisada pruunistatud fenkolisektorid ja valada leivale juurvilja-oliivikaste. Alles nüüd pikkida salati sisse sobiv hulk vähisabasid.

Roa juurde soovitab Imre Kose juua valget, kergelt mullitavat Prosecco veini.

  • 1 paksem viil valget leiba (nt Toscana, Tsiapaata)
  • 2 apelsini, ½ apelsini riivitud koor
  • 1 punane greip
  • 2 keskmise suurusega tomatit
  • ½ sidrunit
  • ½ tl riivitud ingveri
  • 1 tl lamelehtpeterselli
  • 50 g fenkolit
  • 100 g arugula salatit, võib asendada friseega
  • 5 vähi sabad, sõraliha
  • 1 küüslauguküüs
  • must pipar, sool, basiilika-oliiviõli

Retsept on antud ühe inimese jaoks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:10
Otsi:

Ava täpsem otsing