Telekomi ja Saku vajumine jätkus

Raivo Sormunen 17. august 2001, 00:00

Maailma tehnoloogiasektori nõrkus ei jätnud eile löömata ka Eesti Telekomi aktsiat, mis taandus järjekordselt kõigi aegade madalaima tasemeni.

Viimaste päevadega võrreldes suhteliselt passiivsel kauplemispäeval sulgus telekomisektori aktsia 54,50 kroonil ehk 2,7%-lises miinuses. Paremini ei läinud ka meie lõunanaabril Leedu Telekomil, mis odavnes 3,7% ja sulgus enda jaoks samuti kõige madalamat taset tähistaval 1,31 litil. Leedu Telekomi ootavad rasked ajad alles ees, kuna fikseeritud sideturg avaneb seal 2003. aastal.

Silmnähtavalt kehv oli päev Saku Õlletehase aktsia jaoks, mille ostuäär kukkus eile hoobilt 58,50 kroonilt 56,25 kroonini. Tagajärjeks 5,5%ne langus ja aktsiahinna sulgumine viimase kolmveerand aasta madalaimal tasemel.

Õlletehase aktsiale mõjuvad depressiivselt üha uued negatiivsed aruanded ettevõtte majandussituatsiooni kohta. Kolmapäevasele investeerimispanga Suprema müügisoovitusele järgnes eile Ühispangalt soovitus aktsiaid oma portfellis vähendada ehk sisuliselt müüa.

Siiski on näha, et õlletehase aktsia hinnalangus on pidurdumas ja läbi 55 krooni aktsia ei kuku.

Julgust annab aktsiale mõnevõrra juurde see, et kolmandas kvartalis oodatakse Sakult tänu ilustele õlleilmadele juba päris häid tulemusi ning ettevõtte turuosa langus on analüütikute sõnul pidurdunud.

Hansapanga aktsia püsis eilse päeva jooksul vankumatuna 156 ja 156,50 krooni vahel.

Kauaoodatud teise kvartali tulemuste avaldamiseni pole enam pikk maa.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing