Viis suurt Hollywoodi stuudiot hakkavad internetis filme näitama

Inno Tähismaa 17. august 2001, 09:45

Viis suurt Hollywoodi filmistuudiot asutavad ühisfirma, et hakata huvilistele pakkuma filme üle interneti, kirjutab Wall Street Journal.

Stuudiote eesmärk on arendada nn video on demand (nõudmiseni video) süsteemi, et kasutada interneti potentsiaali filmide levitamisel. Stuudiod üritavad pakkuda seaduslikku alternatiivi üha levivale filmi-piraatlusele. Nii näiteks on võimalik juba praegu, mõni päev pärast USA esilinastusi endale internetist laadida või disketil osta ?Ahvide Planeedi?, Pearl Harbori? ja mitmete teiste filmide digitaalseid versioone. Ühtlasi üritavad filmitootjad ennetada Napsteri-laadse keskkonn teket filmide levitamisel.

Stuudiote eesmärk on suhelda üle interneti otse kliendiga, et vältida vahendajaid nagu filmilaenutused. Ühisfirmas on osalised Sony Corpi <GR#EE.SNE> Sony Pictures Entertainment, AOL Time Warner Inci <GR#EE.AOL> Warner Bros, Vivendi Universal SA <GR#EE.V> Universal Pictures, Viacom Inci <GR#EE.VIA> Paramount Pictures ja Metro-Goldwyn-Mayer Inc <GR#EE.MGM>. Igaüks omab loodavast firmast 20% ja panustab ühisfirmasse võrdse, seni avalikustamata osa.

Asjaga kursis olevad isikud on öelnud, et stuudiod panevad koos välja 150 mln dollarit (2,5 mld kr). Hiljem ollakse valmis veel raha juurde panema.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing