Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Euroopa ja Jaapani turud rekordmadalad

Tõnis Oja 21. august 2001, 00:00

Aktsiaturgudel jätkus halbade uudiste laine ka nädalavahetusel. Neljapäeval pärast börsipäeva lõppu teatasid kehvadest majandustulemustest ja mitte eriti roosilistest tulevikuväljavaadetest maailma suurim personaalarvutite tootja Dell, suuremaid arvutite ja printerite valmistajaid Hewlett-Packard ning maailma suuruselt teine autotootja Ford. Delli aktsia langes reedel peaegu 10 protsenti 23 dollarini, eile langus jätkus, kuigi enam nii tempokalt.

USA aktsiaturud tervikuna langesid nelja kuu madalaimale tasemele. ?Meeleolud on tunduvalt pessimistlikumad kui kuu aega tagasi? lausus uudisteagentuurile Reuters Credit Suisse Asset Management tegevjuht Stanley Nabi. ?See on sellepärast, et paljud ettevõtted tulevad kasumihoiatustega teist, kolmandat või neljandat korda?.

Eile olid USA aktsiaturud väheliikuvad, sest oodatakse Föderaalreservi Vabaturu Komitee istungit. Nii Dow Jonesi tööstuskeskmine kui ka Nasadqi koondindeks liikusid vaheldumisi kerges plussis ja miinuses, ehk teisisõnu suunatult. Halbade uudiste tühimiku täitsid ?edukalt? aga Euroopa ja Aasia.

Euroopa aktsiaturud (FTSE Eurostop 300) langesid eile hommikupoole 22 kuu madalaiamale tasemele. Tõsi, pärastlõunal, pärast USA turgude avanemist, meeleolud veidi paranesid.

Jaapani Nikkei indeks langes eile 11 257,94 punktini, mis on Tokio börsi indeksi madalaim tase alates 1984 11.detsembrist.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing