Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rakvere LK kolme aasta kõrgtasemel

Raivo Sormunen 23. august 2001, 00:00

Langevate Tallinna börsi juhtaktsiate kõrval lõpetas eilse päeva positiivselt Rakvere Lihakombinaadi aktsia, mis kerkis tugeva teise kvartali majandustulemuse valguses 5,85 kroonini ehk kõrgeima tasemeni pärast 1998. aasta septembrikuud.

Tänu lihatoodete kiirele hinnatõusule ja Rakvere Lihakombinaadi toodangu kasvavale populaarsusele suutis lihakombinaat saada teises kvartalis 26,7 mln kroonise puhaskasumi. Ning seda vaatamata sellele, et lihatooteid müüdi aastataguse ajaga vaid 5 enam.

Tallinna börsi juhtaktsiad reageerisid eile USA keskpanga teisipäevasele koosolekule, kus jäeti vabad käed edasiste intressimäärade kärpimise suhtes ehk anti mõista, et maailma juhtiva majanduse lähituleviku kiire paranemise suhtes ollakse endiselt skeptilised.

Kuna eile hommikul surus see uudis kiiresti alla ka Euroopa tehnoloogiasektori, lõpetas Eesti Telekomi aktsia taas kõigi aegade madalaimat taset tähistaval 53 kroonil. Kaotus teisipäevaga 1,9.

Mõnevõrra langesid noteeringud nii täna oma teise kvartali majandustulemused avaldava Hansapanga aktsial kui ka Norma aktsial. Esimene sulgus 154,25 kroonil ehk 0,8 miinuses, teine aga 50 kroonil ehk 1 madalamal kui üleeile.

Märksa suurema löögi all oli Merko Ehituse aktsia, mille ostunoteering kukkus viimase paari kuu tugevaima päevakäibe taustal 40 kroonilt 38 kroonini. Merko Ehituse aktsia sulgus 39,50 kroonil ehk 1,3 teisipäevasest sulgemishinnast madalamal.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:49
Otsi:

Ava täpsem otsing