Liidrid nõrgad, ülejäänud tugevad

Raivo Sormunen 30. august 2001, 00:00

Imporditud negatiivne meeleolu pärssis eile mõõdukalt ka Tallinna börsil noteeritud aktsiate hindu.

Tugevaima löögi all oli taas Eesti Telekomi aktsia, mis vajus 54 kroonini ehk mitte kuigi kaugele ajalooliselt madalaimast 53kroonisest sulgemishinnast. Langust päevaga 1,8.

Hansapanga käive, mis nädala alguses kokku kuivas, kujunes eile toredaks, tõustes tänu päeva lõpus tehtud plokktehingutele üle 9 mln krooni.

Kahjuks ei toetanud see aktsia hinda, mis välisturgudelt sisse toodud depressiooni taustal odavnes 1,4, kukkudes 154,10 kroonini ehk peaaegu sama tasemeni, kus ta enne teise kvartali tulemuste avaldamist ringi tiirutas.

Mõningast siblimist oli eile aga taas näha lisanimekirjas.

Kui üleeile liikus selle aasta kõrgeimate tasemete juures Tallinna Farmaatsiatehase aktsia, siis eile sulgus viimaste aastate kõrgeimate tasemete juures kaks toiduainetööstust esindavat aktsiat. Kalevi aktsia sulgus 20 kroonil ja Rakvere LK aktsia 6,40 kroonil.

Mõnevõrra võiks täna investorite huviorbiiti kerkida Tallinna Kaubamaja, mis eile pärast börsi sulgemist oma II kvartali tulemused avaldas. Vaatamata tugevnenud konkurentsile on Kaubamaja tänu kaubanduspindade suurendamisele kasvatanud aastataguse ajaga käivet 33 ja suutnud I kvartalis tekkinud kahjumist välja tulla. Seetõttu võib loota, et tulemus suudab hoida aktsiat küllalt tugeva, kindlasti aga kasvatada aktsia käivet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing