Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

PM: Pro Kapitali kõrvaldamine ei tekita kinnisvarakrahhi

30. august 2001, 08:08

Börsi noteerimiskomisjoni teisipäevane otsus Pro Kapitali aktsia börsilt kõrvaldada annab hävitava hinnangu Pro Kapitali nõukogu esimehe Ernesto Preatoni ettevõtmistele Eestis, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Kuigi Preatoni on korduvalt ähvardanud Eestist lahkuda, kui ei lõpe teravdatud uudishimu tema tegevuse vastu, ei tekita Pro Kapitali lahkuma sundimine veel kinnisvarakrahhi.

Ühe päevaga miljardilise väärtusega kinnisvarahiiglane Eestist kaduda ei saa, samuti ei saa ära viia maju ega maad. Küll aga mõjutab Pro Kapitali oluline imagokaotus pankade niigi vähenevat kindlust kinnisvaraprojektide rahastamisel.

Kuigi börs otsustas lõpuks tegutseda, läheb Preatoni-nimelise majanduskomeedi börsile laskmine siiski nende kapsaaeda. Samas tuleb neile au anda, et Pro Kapitali kõrvale ei õnnestunud Preatonil börsile tuua ka Kristiine Keskust.

Kõige suuremat häbi peaksid aga tundma audiitorid, kes Pro Kapitali raamatupidamist kontrollisid, kuid vaatasid läbi sõrmede seadustega vastuolus olevatele tehingutele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing