Eestis toimus esimene sõiduki tugevustest

Tõnu Tramm 03. september 2001, 15:49

Möödunud nädalal toimus Eestis esimene sõiduki tugevustest, mille käigus tõsteti AS Silwi Autoehituses 250 mm laiemaks ja 500 mm pikemaks ehitatud bussile Mercedes-Benz 815 D katusele koormus kogukaaluga 4,7 tonni.

Selline kaal vastab bussi tühimassi, 90% kütusepaagi mahu kaalu ja juhi kaalude summale.

Sõitjate ohutuse eesmärki teeniva testi viisid läbi Euroopa Liidu eksperdid, sõltumatute vaatlejatena olid seda jälgimas Eesti Autoregistrikeskuse tehnoosakonna eksperdid. Kuna eurokatsetus lõppes edukalt, võimaldab see Silwi Autoehitusel pakkuda soovijatele edaspidi ka kuni 28-kohalisi reisibusse.

Kiirabide, reisibusside, kauba- ja furgoonautode ning eriotstarbeliste sõidukite valmistaja Silwi Autoehituse AS on Eesti erakapitalil põhinev firma, mis ehitas esimese kiirabi 1996. aastal. Tänane aastatoodang on ca 150 erinevat sõidukit, lisaks Eestile sõidavad Silwi Autoehituse logoga bussid Lätis, Leedus, Venemaal, Ukrainas, aga ka Soomes, Rootsis ja Norras.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing