Tallinn võib lõpetada lepingu SL Bussiliinidega

04. september 2001, 08:10

Tallinna abilinnapea Ivar Virkuse sõnul kaalub linnavalitsus lepingu lõpetamist skandaalidest pikitud liinikonkursi võitnud riiulifirma SL Bussiliinidega, kes ei suuda Tallinna trammi- ja trollibussikoondisele tasuda 150 000kroonist üürivõlga, kirjutab Postimees.

Samuti on firma hädas viie miljoni kroonise garantii andmisega linnaga sõlmitud veolepingu eest.

Virkuse hinnangul oli aasta alguses lõppenud liinikonkurss ja viieaastase veolepingu sõlmimine SL Bussiliinidega viga, mis on linnale kuuluvatele veofirmadele äärmiselt kahjulik. ?Kahtlemata on linnavalitsusel olnud mõtteid, et see konkurss tühistada,? lisas ta. ?Mida varem seda tehakse, seda odavamaks see kujuneb.?

Virkus ütles, et linn jälgib praegu pingsalt, kuidas tuleb nende lepingupartner toime viie miljoni suuruse garantii andmisega lepingu eest ning oktoobris ees oleva busside presenteerimisega.

Samuti saadab linnavalitsus ühistransporti kureeriva abilinnapea Toivo Ninnase eestvedamisel peatselt Soome linnaametnike kolmeliikmelise delegatsiooni tutvuma väidetavalt SL Bussiliinide taga oleva Soomes linnatranspordiga tegeleva firmaga Savonlinja OY.

?Külaskäigu eesmärk on tutvuda firmaga ja veenduda, et tegemist pole blufiga,? lausus Virkus. Abilinnapea sõnul on linna kahtlusi SL Bussiliinide osas suurendanud firma võimetus tasuda Tallinna trammi- ja trollibussikoondisele (TTTK) üüri Mustamäe depoo eest, mida firma soovis oma sõidukite tarbeks kasutama hakata.

TTTK saatis eile SL Bussiliinidele kirja, milles nõuab üüri äramaksmist, ähvardades lepingu lõpetada ja saamata jäänud tulu kohtu teel välja nõuda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing