Ühispank: Arenevad turgudel püsib ebakindlus

04. september 2001, 15:13

Arenevad turgudel püsib ebakindlus, kirjutavad Ühispanga Turud Globaalstrateegia septembrikuises ülevaates.

Argentiina kriis pole veel lõppenud - enne IMF 8 mld USA dollari suusruse abipaketi saabumist olid valuutareservid langenud 30% aasta algusest, deposiidid -10% indikeerides tõsist kapitali lahkumist riigist. Nüüd tahavad investorid veenduda, et valitsus suudab eelarve tasakaalustada ja teha lõpu viimased 3 aastat väldanud majanduslangusele. Suureks riskiks on parlamendivalimised oktoobris.

IMF viimane abipakett Argentiinale on aidanud stabiliseerida olukorda ka teistel turgudel, sealhulgas Türgis, kus alles hiljuti valitsus emiteeris 3-kuulisi 98% tootlusega valitsuse võlakirju. Tasakaal on siiski hetkel habras ja erilist huvi arenevate turgude vastu märgata ei ole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing