Pangandus pakub ka meeldivaid üllatusi

06. september 2001, 00:00

Tahaksin jagada oma suurepäraseid kogemusi Eesti suuruselt kolmanda pangaga suhtlemisel. Soovisin vahetada kunagi välisreisilt (u 2 aastat tagasi) taskusse jäänud Norra kroonid Eesti kroonidesse ja suundusin lähimasse panka. Selleks osutus Sampo Pank.

Suur oli mu üllatus, kui teller teatas, et minu pakutavad Norra kroonid (neli 500kroonist ja üks 100kroonine kupüür, kokku 2100 NOK) pole enam käibel (v. a 100kroonine) ja seetõttu polevat pangal neid minu käest võimalik vastu võtta. Norra Pank oli rahatähtedele valmistamisaastaks kirjutanud 1996. Kuidas nii uut raha pank vastu ei võta, oli mu kohtlane küsimus. Vastus: Norra kehtestab oma valuutale ise reeglid ja Sampo Pank vaid järgib neid. Küsimusele, mida peaksin siis nüüd tegema, vastas teller, et kõige parem oleks Norrasse sõita ja seal raha mingisse muusse valuutasse vahetada. Sellised tellerid mulle meeldivad, ainus puudus on see, et nad ei finantseeri ju mu Norra reisi!

Oma talupojamõistusega ei jäänud ma selle vastusega siiski rahule ja otsustasin proovida õnne Hansapangas ? tegemist ju siiski suhteliselt suure summaga ja Sampo Panga telleri käitumine jättis okka hinge. Suundusin siis Hansapanka, ladusin raha letti ja kurtsin muret, mis tekkis Sampo Pangas. Telleri näole ilmus kaastundlik muie. Väike viiv arvutiga klõbistamist ja värskete jakobsonide ja koidulate kuhilake oli mu nina ees.

Eesti pangandusmaastik pakub siiski ka ilusaid üllatusi!

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:51
Otsi:

Ava täpsem otsing