Must on selle sügise värv

Annikky Lamp 07. september 2001, 00:00

Eesti inimesi ja maailma tippdisainereid ühendab asjaolu, et sügisele hakkavad nad mõtlema tunduvalt varem kui moepealinnade muretud elanikud. Sel ajal kui Vogue veel päikesekreeme soovitab ja Carried ning Bridgetid oma varbaküüsi roosaks lakivad, kerkib taamal musta must vari.

Et moemaailm milleski nii ühel nõul oleks, pole ammu nähtud. Musta pakuvad oma sügis-talvistes kollektsioonides nii vanad klassikud, uued klassikud kui ka noored ja vihased tegijad: Gucci, Chanel, Armani, Boss, Prada, Helmut Lang, Fendi, Krizia... Samuti tasub meenutada meie oma ja head SuperNoova konkurssi, mille mõlemad võitjad ? Tanel Veenre ja Hanna Korsar ? musta väga mõjuvalt kasutasid.

Ka ajakirja Stiil moetoimetaja Anu Lensment kinnitab, et must on selle hooaja moevärv. Aga kindlasti mitte igav või sünge must! ?Musta kandmine eeldab mängulisust ja julgust riskida ning proovida näiteks ohtralt rüü?itud või drapeeritud riideid, liivakellasiluetti, läikivat nahka. Efektne on ka kombineerida läikivat, faktuurset, matti; ühtaegu trendikas ja ajatu on muidugi must-valge kombinatsioon.?

Samas hoiatab Lensment, et kuigi must on paljude lemmik, ei sobi ta siiski kõigile ? ettevaatlikud peaksid olema väga kahvatud ja/või väga tumedate juustega inimesed. ?Need, kellele sobib paremini ?okolaadipruun või suitsusinine, ei pea oma eelistustest ka sel hooajal tingimata loobuma,? lohutab Lensment.

Kel pole aega, raha, tahtmist, vajadust või midagi muud, et oma garderoobi välja vahetama hakata, võib valida lihtsama, kuid sama musta tee. Nimelt ei ela ükski tõeline naismoeohver seda talve üle ilma musta silmapliiatsi ja lainerita. Mustas raamistuses silmad on kas hea alternatiiv või hea täiendus tumedatele riietele. Moeekstremistid võivad aga sarnaselt Viktor & Rolfi modellidele võõbata mustaks käed ja kogu näo.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:11
Otsi:

Ava täpsem otsing