Notsu kõrtsi verikäkid

Riina Kallas 07. september 2001, 00:00

Hommikuse jalutuskäigu turule võtavad ette ka Kuldse Notsu kõrtsi kokad, kellele pealinna keskturult ostetud saadused on asendamatuks algmaterjaliks eestipäraste toitude valmistamisel.

Lisaks turule varustavad kõrtsi toiduainega talunikud ning väikefirmad. Nii pakutakse toitude kõrvale ka spetsiaalset kõrtsi tarbeks valmistatud eestimaist ürdileiba.

Kuigi nn hübriidtoitude pealetung on suur, tasub Kuldse Notsu kokkade Tõnise ja Toomase sõnul jääda oma juurte juurde ning proovida koduski valmistada ehedat eesti toitu.

Kõrtsi retseptid pärinevad eelmise sajandi algul ilmutatud kokaraamatutest ning seetõttu puuduvad menüüs näiteks tomat ja lehtsalat, mis ei olnud enam kui saja aasta eest siinmail levinud. Selle asemel on kaalikas ja naeris.

Kõigi vanaaja kommetega ei saa aga kaasa minna ning nii pole mõtet panna toitu ühte lähkrisse, vaid ikka eraldi taldrikutele. Verikäkiroog Timuka Lemmikud on meenutus sellest kaugest ajast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:11
Otsi:

Ava täpsem otsing