Suvi saabus uute autode müüki alles augustis

Tõnu Tramm 07. september 2001, 00:00

Tõsisem suvine langus automüügis andis tunda alles augustis, mil enamus automüüjatest jäid tõusjate-langejate tabelis just viimasele poolele. Läbimüüki suutsid kasvatada valdavalt vaid need müügifirmad, kellel juulis mingil põhjusel erilist müügiedu polnud ning augustis oma nö normaalse töörütmi tagasi said.

Kuid siingi oli erandeid. Näiteks Renault ja Lexus, millede müük oli augustis parim kõikide varasemate kuudega võrreldes ja mitte ainult ? mõlema margi kuumüükidel ei ole tervest ajaloost suuremat numbrit ette näidata. Renault? senine rekord (51 autot) pärines möödunud aasta lõpust ja Lexus iseseisva margina on seni kirja saanud kõige rohkem 5 müüdud autot kuus.

Igatahes on just Renault? puhul märgata, et konkurentsi teke ja uued mudelid Laguna II ning uue Clio näol on selle automargi populaarsusele Eestis tubli panuse andnud. Ja mis seal salata, eks ka Peugeot? peadpööritav edu on Prantsuse autode mainele kõike muud kui halvasti mõjunud.

Tähelepanuväärse tõusu tegid augustis ka ?koda, millel äsja saabus müügile uus sedaankerega Fabia ning Toyota, mis kuu läbimüügis Volkswageniga kohad vahetas. Samas jääb Toyota kogu aasta müügis rahvaautole alla ligi saja autoga ja on üsna vähetõenäoline, et ta aasta lõppedes kolmandast kohast kõrgemale tõuseb. Mis sest, et äsja saabus uus mahtuniversaal Avanesis Verso, et Corolla Spiriti müügikampaania peaks läbimüügile tõhusat lisa andma ning et veel sel aastal on oodata uut Camryt. See tähendaks igal järelejäänud müügikuul ligi 25 auto suurust edu Volkswageni ees, mis aga paraku kuigi reaalne ei ole.

Mis puudutab tarbesõidukeid, siis siin võib öelda: läänerindel muutusteta. Peugeot? ja Mercedese dikteerimisel kulgeva tarbesõidukite müügi edetabelisse sekkus küll augustis ka Renault, mis aga sugugi ei tähenda, et kellelgi tuli keset suve pähe mõte enesele paarkümmend Renault veoautot osta. Tegemist on seni oma müüki mitte näidanud RS Hansa Auto kogu tänavuse veoautomüügiga, mille Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL) augustikuu müügitabelisse kandis. Lisaks müüs Info Auto 5 ja Belesta Grupp 1 kaubiku ning nõnda ongi Renault sel kuul tarbesõidukite müügis kolmandal kohal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:51
Otsi:

Ava täpsem otsing