Audiitorid soovitasid Venemaa valitsusele mitte tagastada käibemaksu

10. september 2001, 17:14

Venemaa peamise riikliku kontrollorganisatsiooni Schetnaja Palata audiitorid tegid valitsusele ettepaneku mitte tagastada nafta-, gaasi- jmt ekspordiga tegelevatele firmadele käibemaksu. Kuigi valitsus vaevalt seda nõu kuulda võtta saab, on huvitav fakt ise - peamine vene kontrollorgan ei näe, kuidas kontrollida käibemaksuga tehtavaid mahhinatsioone, kirjutab Vedomosti.

Audiitorid kontrollisid, kui põhjendatult tagastati käibemaksu 1999-2001 (tänavu maini) ja tegid sensatsioonilisi järeldusi. Peaaegu pooled eksportijad püüdsid riiki lüpsta. 6300st kontrollitud firmast soovisid 2800 käibemaksu tagastamist põhjendamatult. Eelarvele oleks see maksma läinud 5,5 mld rubla.

Huvitav konflikt on St Peterburgi firma Giatsint"iga. Maksuametnikud tõestasid, et ükski eksportööri allhankijatest ei ole maksnud käibemaksu ja keeldusid Giatsintile käibemaksu 9,2 mln rubla tagastamast. Arbitraazhikohus asus aga Giatsinti poolele.

<#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2001/09/10-55-03.html>

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing