Rautakirja laieneb Balti riikides

10. september 2001, 15:31

Viimastel aastatel Balti turul jõudsalt arenenud Soome Rautakirja OY suurendas oma osalust Läti firmas Narvesen Baltija SIA 35 protsendilt 50 protsendile, omades nüüd võrdset osalust firma asutajaga Reitan Narvesen ASA, edastab MTV3.

Narvesen Baltial on 470 kioskit, mis tegutsevad nime all Preses Apvieniba. Lisaks tegutsevad Narveseni nime all 22 kauplust ning tehinguga lähevad Narveseni alla ka Neste bensiinijaamades tegutsevad kauplused, mille operaatoriks on olnud Rautakirja. Kioskimüügi kõrval tegeleb firma ajaleheleviga ning omab paari kohvikut. Narvesen Baltija kosmetikakauplused jäävad Reitan Narveseni omandusse.

Rautakirja eesmärk on arendada Narvesen Baltijast hulgi- ja jaotusfirma, mis rahuldab nii Läti kirjastajate kui jaemüüjate vajadused. Narvesen Baltija aastakäibeks saab tehingu järel 220 miljonit marka ning firma annab tööd 1600 inimesele.

Eestis tegeleb Rautakirja kioskimüügi, ajalehelevi, raamatumüügi, kino ning spordivõistluste kihlvedude korraldamisega. Kino alal on Rautakirjal tütarettevõtted ka Lätis ja Leedus.

Kontserni läinud aasta käive oli 3,8 miljardit Soome marka, millest Balti riikide osa oli 138,3 miljonit marka. Juuli lõpu seisuga oli kontsernil Balti riikides umbes 1000 töötajat. Rautakirja on osa SanomaWSOY-konsernist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing