Reform veenab Isamaad Tartus jätkama

10. september 2001, 08:15

Kuigi Reformierakonna Tartu piirkonna juhtkond eesotsas linnapea Andrus Ansipiga üritab veenda Isamaaliitu jätkama Tartu volikogu ühises koalitsioonis, on Isamaa seni jäänud kindlale seisukohale võimuliidust lahkuda, kirjutab Postimees.

Reedel langetasid Isamaaliidu Tartu piirkonna juhatus ja fraktsioon otsuse lahkuda Tartu võimuliidust, sest nende meelest käitus Reformierakond ebaeetiliselt, kui jättis Isamaa Tartus valijamehekohata.

Tartu reformierakondlasest linnapea Andrus Ansip aga tunnistas, et senise koalitsiooni lõhkiminek on äärmiselt kahetsusväärne. Tema sõnul peab Reformierakond õigeks ühise võimuliidu püsimist ning pole pidanud mingeid läbirääkimisi uue koalitsiooni moodustamiseks.

Ühise liidu säilitamise teemal vestles Ansip eile nii volikogu esimehe Peeter Tulviste kui ka abilinnapea Jüri Kõrega, kus oli jutuks, et presidendivalimised tuleks kohalikust võimust lahus hoida, ja valijate huvides on praeguse koalitsiooni säilimine ning seepärast peaks Isamaa oma lahkumisotsuse ümber mõtlema.

Kõre, kelle väitel ei saa hetkel rääkida Tartu koalitsiooni püsimajäämisest, sest Isamaaliidu Tartu piirkonna juhtkond otsustas võimuliidust lahkuda, ning sel nädalal plaanib Isamaa teha Reformile ettepaneku koalitsioonileping lõpetada.

Isamaaliitlastest abilinnapead Jüri Kõre ja Ilona Merzin kavatsevad täna esitada avalduse oma ametist vabastamiseks. Linnavolikogu esimees Peeter Tulviste aga lubas alles täna hakata uurima, kuidas käib volikogu esimehe kohalt lahkumine. ?Praegu ei oska seda veel öelda, sest see on minu esimene lahkumine opositsiooni,? märkis Tulviste.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing