S&P 500 indeks kolme aasta madalaima taseme lähedal

10. september 2001, 08:41

Reedel kukkus USA laiemat aktsiaturu liikumist kajastav S P 500 indeks kolme aasta madalaima taseme lähedale.

'Turg tahab mõnda märki, et majandus on välja tulemas tuumatalvest, kuid siin pole mingeid märke paranevast majandusest,' ütles Reutersile Prudential Securities turuanalüütik Larry Wachtel. 'Tegelikult tundub, et asi läheb halvemaks.'

USA tegi reedel teatavaks oma tööpuudusnumbrid, mis tegid läbi järsu ja ootamatu tõusu juulikuiselt 4,5 protsendilt augustis 4,9 protsendile. Firmad vabanesid 113 000 töötaja teenetest. Hirmud kasvasid seoses kasvava tööpuuduse efektidega eratarbimisele. Eratarbimine moodustab kaks kolmandikku USA majandusest.

'Investorid ütlevad, puudub põhjus ostmaks hetkel aktsiad,' ütles Lehman Brothers direktor Mark Sanborn.

S P 500 <GR#US.^SPC> langes 1,86 protsenti 1085,78 punktile. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> langes 2,39 protsenti 9605,85 punktile, vaid neli Dow komponentaktsiat kolmekümnest lõpetas päeva plusspoolel.

Nasdaq <GR#US.^IXIC> kukkus 1,05 protsenti 1687,70 punktile. Nasdaq kukkus järjest neljandat kauplemissessiooni ja üheksast viimasest kauplemispäevast kaheksa.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing