Viina Liit: ohvreid võinuks vähem olla

10. september 2001, 11:52

Viina Liidu juhi Aleksander Skoblovi sõnul oleks Pärnumaal salapiirituse ohvreid võinud olla vähem, kui pooleliitrine viinapudel maksaks poes praegusest 6-7 krooni vähem.

Viina Liit on Skoblovi sõnul korduvalt taotlenud alkoholi aktsiisi alandamist 115 kroonini liitrilt, mis võimaldaks langetada pooleliitrise viinapudeli hinda 6-7 krooni võrra. 'Olen kindel, et nii mõnigi otsustaks sel juhul kahtlase kraami asemel korraliku poeviina kasuks,' lausus ta.

Viina Liit on välja arvestanud, et aktsiisi alandamisel soovitud tasemele väheneks salaviina osakaal praeguselt 35-38 protsendilt 15 protsendi peale. Seejuures ei suureneks alkoholi tarbimine, mis on aastast aastasse enam vähem samasuur olnud, vaid salaviina asemel tarbitaks kvaliteetset legaalset alkoholi, selgitas Skoblov.

Alkoholi aktsiisi alandamisest saaks Viina Liidu andmetel kasu ka Eesti riik, sest eelarvesse laekuks 100-150 miljonit krooni praegusest enam. Seda väidet tõestab ilmekalt Leedu juhtum, kus pärast alkoholi aktiisi alandamist maksu laekumine riigieelarvesse paranes.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing