Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Metanooli päritolu endiselt selgusetu

11. september 2001, 13:59

Kuna metanooli Eestis ei toodeta, on Pärnu mürgistuse põhjustanud aine Eestisse ilmselt imporditud.

Tolliameti järelevalveosa kontrollitalituse juhataja Lauri Aasmann ütles, et tema andmetel ei ole sel aastal avastatud ühtegi metanooli salapartii sissetoomist. Varasematel aastatel ma mäletan, et oli juhtumeid, kus konfiskeeritud salaviina analüüs näitas kahtlase aine olemasolu, lisas Aasmann.

Politsei annab täna kell kaks pressikonverentsi, kus kriminaaljälituse töötaja räägib ka praegusel hetkel selgunud üksikasju metanooli päritolu kohta.

Eestis vajab suurtes kogustes metanooli Viru Keemia Gruppi kuuluv Viru Liimid AS, kes kasutab metanooli formaliini tootmiseks, mis on omakorda tooraine puidutööstusele vaikude tootmiseks. Samas välistas ettevõtte avalike suhete juht Dainis Hirv, et metanool nende ettevõttest võiks pärit olla.

Ettevõtte avalike suhete juhi Dainis Hirve sõnul kasutab Viru Keemia Grupp aastas 12 000 tonni metanooli, mis imporditakse Venemaalt. Sellest valmistatakse 24 000 tonni formaliini.

Selleks, et tagada metanooli võõrastesse kätesse mitte sattumine, on Viru Liimidel Hirve sõnul eraldi load, spetsiaalsed mahutid ja tsisternid. Nii mahutid (kus vajadusel metanooli hoitakse) kui ka pumbad on plommitud ja objektil on ööpäevaringne valve piiratud alal.

?Niipea kui metanool raudteed pidi Kiviõlisse jõuab, töödeldakse see koheselt ümber,? lisas Hirv.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing