USA võimud kinnitavad ametlikult, et terroristid hävitasid 4 või 5 lennukit

11. september 2001, 20:46

Kella 19.00 seisuga kinnitasid USA võimud ametlikult teateid 5st tsiviillennukist, mis hõivati terroristide poolt. Kahte neist kasutati rünnakuks World Trade Center"ile, 1 Pentagoni rünnakuks ja 1 purunes Pennsylvanias Pittsburghi lähedal. Ühe lennuki saatus on ebaselge.

2 lennukit kuulusid American Airlinesile. Esimene - Boeing 767, reis 11 - Bostonist Los-Angelesse 92 inimesega pardal. Teine - reis AA 77, Boeing 757 66 inimesega pardal, mis pidi Washingtoni Dullese lennujaamast lendama samuti Los-Angelesse.

2 lennukit kuulusid kompaniile United Airlines. Üks neist - Boeing 757, reis UA 93 New Jerseyst San Franciscosse. See lennuk 45 inimesega pardal kukkus alla 100 km kaugusel Pittsburghist. Teise lennuki kohta on vähem teada, see lendas Los Angelesse kas Washingtonist või Bostonist.

CNN märgib, et selgub, et kõik lennukid olid teel Californiasse.
Samuti pole teada, milline konkreetne lennuk tabas Pentagoni. Võimalik, et see oli väike eralennuk. Välistatud pole ka, et purunenud lennukeid ei olnud 5, vaid 4 ja Pentagoni kukkunud lennuk oligi United Airlines"i kadumaläinud lennuk.
Teateid sellest, et terroristide kätte langes 11 lennukit, ja et 2 neist on juba USA õhujõudude poolt alla lastud, kinnitatud ei ole.

<#NTV.ru=http://txt.ntv.ru/world/11Sep2001/usterror_planes21msk.html>

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing