Kahju majandusele võib olla suurem kui Lahesõjal

12. september 2001, 09:53

Paljud analüütikud on USA katastroofi võrrelnud Lahesõjaga 1990ndate alguses ning nentinud, et praegune olukord võib osutuda palju tõsisemaks suurema ohvrite arvu tõttu USA pinnal, kirjutab The Wall Street Journal.

1990. a. kannatas reisimine terrorirünnakute hirmu tõttu, seekord on terve õhuliiklussüsteem suletud juba aset leidnud rünnakute tõttu.

?Nõrkus võib olla suurem, sest see puudutab ameeriklasi otsesemalt, see toimub meie endi maal,? ütles Stone McCarthy uuringufirma analüütik Ray Stone.

Ta lisas, et majandus on täna palju haavatavam kui 1990. ? investeeringute maht ja eksport vähenevad, töötus on järsult tõusnud ja aktsiahinnad kukuvad. Tragöödia võib avaldada tugevat mõju eratarbimisele, mis oli majanduse viimane kaitsevall.

Stone?i hinnangul hakkavad inimesed kulutama vähem suurtele asjadele, nagu autod, samuti sündmusega otseselt seotud valdkondadele ? kannatab lennuliiklus ja New Yorki ja Washingtoni külastatavus. Samuti on tõenäoline, et terrorismi hirmus ei külastata suuri spordiüritusi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing