Eesti hotellides tühistati eile mitukümmend broneeringut

Heli Lehtsaar 13. september 2001, 00:00

Radisson SAS Tallinna müügidirektor Kersti Vaino sõnas, et kolmapäeva lõunaks oli hotell saanud päris palju annulleeringuid. ?Võin öelda, et nende suurusjärk on umbes 20 tuba ja see arv suureneb kindlasti,? lausus Vaino.

Tema sõnul ei ole praegu Radisson SAS Tallinnas palju ameeriklasi, kuid mõistagi on turistid väga mures ning jälgivad televiisorite vahendusel CNNi uudiseid. ?Paanikat aga ei ole,? kinnitas Vaino.

?Kuna Ameerika pole meie jaoks suur sihtrühm, ei tohiks juhtunu mõju Eestile eriti suur olla. Küll aga mõjutab terrorismiakt USA turgu ja seda nähtavasti terve järgmise aasta jooksul,? arvas Vaino.

Kuna Radisson SASi ketil USAs hotelle pole (seal opereerib Radisson), ei osanud Vaino öelda, millised meeleolud kohapeal valitsevad. Radissoni interneti kodulehel lubatakse, et seoses juhtunud tragöödiaga võib tehtud hotellibroneeringuid muuta või tühistada ilma leppetrahvideta.

Scandic Hotels Eesti müügijuht Killu Maidla arvas, et Eestisse sissetulevatele reisidele ei tohiks USAs toimunud terroriaktid mõju avaldada, sest ameeriklasi käib Eestis suhteliselt vähe. Küll aga võivad väheneda Eestist Ameerikasse suunduvad reisid.

Palace?i hotelli saabus Killu Maidla sõnul teisipäeval rühm ameerika turiste, kes sattusid hotelli sisenema just ajal, mil CNN näitas Maailma Kaubanduskeskuse pilvelõhkujate põlemist ja kokkuvarisemist. ?Loomulikult olid nad ?okeeritud,? sõnas Maidla.

Olümpia hotelli tegevjuht Feliks Mägus ütles, et ei ole saanud annulleeringuid, pigem peavad praegu hotellis peatuvad ameeriklased jääma Eestisse kauemaks.

Palace?i hotelli direktor Krista Tuulik ei soovinud avaldada, kui palju on hotellile annulleerimissoove tulnud, mainides siiski, et märgatavalt sellist tendentsi ei ole. Tema sõnul on ameeriklased reisimist armastav rahvas, kuid pärast terrorismilainet muutuvad nad nähtavasti tundmatute sihtkohtade suhtes kartlikuks, mis võib ka Eestit pisut mõjutada.

Tallinna Sadama direktor Riho Rasmann ei usu, et USAs juhtunu Balti regioonis inimeste reisimishuvi ja -harjumusi muudab. Kuidas aga võib terroriakt mõjutada suurte kruiisilaevade saabumist Tallinna Sadamasse, on Rasmanni sõnul juba raskem hinnata. Septembris peaks Tallinna saabuma 18 kruiisilaeva ning praegu ei ole infot selle kohta, et mõni neist laevadest saabumata jääks. Aastas külastab Tallinna keskmiselt 180 kruiisilaeva.

Üks kruiisilaevade agentidest on AS Inflot, mille töötaja Anatoli Dementjevi sõnul ei jää nende kaudu septembris Tallinnasse tulevatest laevadest ükski saabumata. Küll aga tuli Ameerika turiste sõidutavalt kruiisilaevalt Norwegian Dream palve täiendavate turvameetmete rakendamiseks.

Dementjevi sõnul läheb kruiisilaevade äri Tallinnas väga hästi ning USA terrorirünnakul sellele mõju olla ei tohiks. ?Kuna kruiisilaevade hooaeg hakkab nagunii lõppema, on mõju seda väiksem,? mainis Dementjev.

Lennukompaniid ootasid eile Ameerika lennujaamade avamist, et taastada lennuliiklus Ühendriikidega, esialgu ei näi terrorismiaktid mõjutavat puhkusereise islamimaadesse. USA õhuruum avati pärast päevast sulgemist taas eile pärastlõunastel andmetel kell 12 kohaliku aja järgi.

Lennukorporatsiooni SAS eilsed lennud Ameerikasse ja Tel Avivi tühistati, tänase kohta kehtib hoiatus. SAS Eesti esinduse müügijuht Katrin Luhaäär teatas eile, et oodatakse ära, mis päev toob. ?Soovitan kõikidel inimestel küsimuste korral võtta ühendust otse SASi esindusega telefonil 6663 030,? ütles ta.

Finnairi Eesti esindusest öeldi, et eilne lend Ühendriikidesse tühistati, lennuliiklus soovitakse aga taastada niipea kui võimalik. Ühendriikidest kojulendu ootavad soomlased üritab Finnair koju transportida tänase päeva jooksul.

Üleeile öösel Afganistani pealinnas Kabulis toimunud plahvatuste tõttu muutis Finnair Bangkoki lennu marsruuti, mistõttu lennureis pikeneb umbes poole tunni võrra.

Estonian Airi töös eile muudatusi USA terroriakti tõttu ei olnud.

Eesti Wris Reisibüroo müügi- ja turundusdirektori Eda Odenberg ütles, et eile küll kõik Euroopa siselennud toimusid.

Estraveli asepresidendi Mauri Saarendi sõnul puudub kindel informatsioon lendude taasalustamise kohta, Euroopast ei alga lennud Ameerika Ühendriikidesse ilmselt enne tänast.

Üleeilsed traagilised sündmused Ameerika Ühendriikides ei kaasa muudatusi reisides islamimaadesse. Wris Toursi turundusjuht Argo Kasela teatas, et hetkel on grupid Türgis ja Küprosel ning mõlemas riigis on olukord rahulik.

Wris Tours on planeerinud oktoobris reise Dubaisse ja Egiptusesse, mida Kasela sõnul ei ole põhjust annulleerida.

Ka Saarend kinnitas, et hetkel viibib islamimaades reisigruppe, kuid neid tagasi ei kutsuta. ?Meie andmetel ei ole Eesti välisministeerium andnud välja soovitust ühelegi islamimaal viibivale Eesti kodanikule sealt lahkumiseks,? sõnas Saarend.

Seni ei ole reisikorraldajad Fritidsresor, Finnmatkat, Aurinkomatkat, Tjäreborg ega Wris Tours informeerinud puhkusereiside annulleerimistest islamimaadesse. Praegu ei ole reisibürood täheldanud ka klientide soovi reise tühistada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing