Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Keskpangad toetavad üksmeelselt dollarit

Tõnis Oja 13. september 2001, 00:00

USA dollari kurss kerkis eile nii euro kui ka jeeni suhtes pärast teisipäevast langust, sest suurriikide keskpangad tegid finantsturgudele 80 miljardi dollari (1,4 triljoni krooni) suuruse finantssüsti hoidmaks ära globaalset majanduskriisi.

Euroopa Keskpank laenas 63 miljardit, Jaapani Pank 17 miljardit dollarit. Suurriikidel on väga suur koostöövalmidus dollari toetamiseks, juhul kui spekulandid peaks dollarit ründama. USA Föderaalreserv palus Suurbritannia keskpanka piirata dollarite kauplemist, teatas Inglise Panga pressiesindaja.

Oodatakse ka, et mitmed keskpangad eesotsas USA Föderaalreservi, Euroopa Keskpanga ja ?veitsi Rahvuspangaga alandavad lähiajal baasintresse. Igasugune intressilangus lisab usaldust, lausus üks analüütik uudisteagentuuridele.

Kommertspankade baasintressiks kujunenud kuue kuu Euribor langes eile 4,048ni.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing