Põltsamaa Felix investeerib majoneesitootmisse

13. september 2001, 08:40

Üle 90 miljoni kroonise aastakäibega toiduainetetootja AS Põltsamaa Felix investeeris majoneesitootmisse 6,5 miljonit krooni, kirjutab Vooremaa.

Investeeringute tasuvusajaks on arvestatud 5 aastat. Septembris käivitatakse uus majoneesipudelite korkimisseade maksumusega 0,5 miljonit krooni. Uuendatud, turvalisemas pakendis majonees jõuab turule kuu lõpus. Lisaks sellele hakkas Felix tootma ka uut majoneesisorti - väherasvast majoneesi.

ASi Põltsamaa Felix turundus- ja müügidirektor Anti Orav ütles, et investeeringuid tehakse perspektiiviga luua tingimused majoneesi ekspordiks. 'Meie sihiks on minna Formeer-majoneesidega Läti ja Leedu turule. Eestis on eesmärgiks kasvatada majoneesi turuosa 25 protsendilt 35 protsendini,' rääkis Anti Orav.

Teatavasti ostis ettevõte Formeer-majoneesi kaubamärgi eelmise aasta veebruaris. Seejärel toodi tootmine Tallinnast Põltsamaale. Ettevõte toodab Formeeri kaubamärgi all kolme erinevat sorti majoneesi: laua, provansaal ja väherasvane majonees (rasvasisaldus ainult 19%).

Anti Orava kinnitusel annab euronõuetele vastav fooliumkilest kleebis tarbijale täiendava garantii, et pärast tootmisprotsessi lõppu pole majoneesiga midagi juhtunud ja toode jõuab tarbija toidulauale õige kvaliteediga.

Põltsamaa Felixi käive kasvas aga eelmisel aastal 30%, ulatudes 90 miljoni Eesti kroonini. Firmas töötab hetkel 120 inimest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing