Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eilne päev tõi kaasa kurvad numbrid

Kadi Heinsalu 14. september 2001, 00:00

Kella neljaks Eesti aja järgi oli nimekirjas 4763 inimest. Samas õnneliku uudisena võis võtta varahommikul saabunud teadet, et Pentagoni peale kukkunud reisilennuki tõttu on jäänud kadunud 100 kuni 200 inimest, mitte 800 nagu oli ennustatud.

Varahommikul saabus ka teade, et Empire State Building, mis pärast WTC kokkuvarisemist on New Yorgi kõrgeim hoone, on saanud pommiähvarduse ja kõik inimesed evakueeriti. Maja 44. korruselt leiti kahtlane pakk, mis pommiks ei osutunud.

Lõunal levis osa kanalite kaudu Iraagi uudisteagentuuri teade, et USA ja Briti lennukid ründavad Iraaki. USA ja britid lükkasid teate kohe ümber, kuid oodavata sõja hingus hõljus eile paljude kommentaaride ümber. Küllap hirmust tegi Afganistanis valitsev ja rünnakute peamist kahtlusalust bin Ladenit ?võõrustav? Taleban avalduse, milles veenis USAd mitte ründama Afganistani. Sellegipoolest jätkus eile rahvusvaheliste asutuste, saatkondade ja ettevõtete töötajate evakueerimine Afganistanist, mis tundub hetkel olevat tõenäolisim sihtmärk.

Kurjategijate jälgede uurimine edenes. FBI juhtimisel vahistas Saksa politsei Hamburgis lennujaama töötaja, keda seostatakse terrorirünnakuga, CNN avaldas kolme väidetavalt lennukit kaaperdanud mehe foto ja nime. Eilse päeva jooksul nimetati terrorirünnaku ettevalmistusega seoses peamiselt kaht kohta: Hamburg, kus oli läbi otsitud neli korterit ja vahistatud üks mees, ja lennukool Floridas, kus araablased õppisid ja kellest vähemalt üks polnud veel välja ilmunud.

Bin Ladenit küsitlenud Taleban andis oma Pakistani suursaadiku kaudu teada, et küsitles Ladenit, ja too eitas veel kord seotust rünnakuga. Taleban pakkus USA-le igakülgset abi rünnaku asjaolude selgeks tegemisel.

___________________________________________

WTC ellujäänute andmebaas

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:52
Otsi:

Ava täpsem otsing