Eesti turist Pakistanist: 2/3 pakistanlastest kiidab terrori heaks

14. september 2001, 13:02

Kaks kolmandikku pakistanlastest kiitis USA-le korraldatud terrorirünnaku heaks, ütles eile Pakistanist koju lendama hakanud eestlannast turist Kristi Kolk.

Tallinna väärtpaberibörsil turundusspetsialistina töötav Kolk sõnas, et kui kolmelt pakistanlaselt küsida nende suhtumist terrorirünnakule USAs, siis vaid üks neist laidaks rünnaku maha. 'Kaks pakistanlast kolmest tõstaks pöidla püsti ja ütleks, et tubli töö,' iseloomustas ta sealsete elanike suhtumist.

Pakistani linnade tänavatel viimastel päevadel rahutusi märgata ei olnud, küll ilmusid eile välja kilpidega varustatud politseinikud, kirjeldas Kolk olukorda Pakistanis.

Me ei täheldanud, et suhtumine valge nahavärviga inimestesse oleks pommirünnakute tagajärjel muutunud, sõnas ta. 'Kohalikud elanikud jõllitasid niikuinii valgeid inimesi, keda nad väga harva kohtavad,' lisas Kolk.

Eesti turistid peatusid päev enne New Yorki ja Washingtoni tabanud rünnakut Afganistani ja Pakistani piirilinnas Peshawaris sealse USA konsuli juures. Pärast terroriakti me konsuliga enam ühendust ei saanud, sõnas Kolk.

Teisipäevane terrorirünnak USA linnade pihta sundis Kolki ja tema kolme eestlasest kaaslast 21. augustil alanud reisi Pakistani enneaegselt lõpetama.

Plaanisime Pakistanist lahkuda reedel, kuid British Airways (BA) oli oma lennud katkestanud ja seetõttu pidime juba neljapäeval Pakistani kohaliku lennukompaniiga Kuveiti lendama, kust BA meid Londonisse toimetas, rääkis ta.

Eestlaste lend Pakistanist Lahore"i linnast Kuveiti kulges üle Afganistani ja Iraagi. Mõlemat viimati nimetatud riiki võivad terroristide soosimise eest tabada Ühendriikide kättemaksuaktsioonid. Pakistan on teatanud soovist teha USAga terroristide leidmisel koostööd.

Eestlastega samas lennukis oli Kolgi kinnitusel ka grupp ameeriklastest valitsusväliste organisatsioonide esindajaid, kes evakueerusid Afganistanist.

Londonist Heathrow" lennujaamst antud telefoniintervjuus kinnitas Kolk turvalisuse suurendamist kõikides lennujaamades. Pagasi saatmisel Pakistanist Eestisse peame selle igas lennujaamas välja võtma ja läbima täieliku turvakontrolli, rääkis Kolk.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing