Islamiusku inimesed kardavad kättemaksu

14. september 2001, 07:10

USA endine president George Bush kutsus ameeriklasi hoiduma rünnakutest oma islamiusku kaaskodanike vastu, samal ajal on paljud mo?eed USAs juba sattunud rünnaku ohvriks, kirjutab Eesti Päevaleht.

USA suurimad muslimi organisatsioonid tegid koheselt pärast New Yorgi ja Washingtoni terrorirünnakuid avalduse, milles mõistsid tuhandete ameeriklaste surmaga lõppenud kohutavad aktid hukka.

Kuid need avaldused, nagu ka USA ametiisikute hoiatused, et New Yorgi kaubanduskeskuse kaksiktorne ning Pentagoni ramminud terroristide taga seisvad isikud ja organisatsioonid või koguni riigid tuleb alles välja selgitada, pole suutnud ära hoida ameeriklaste pahameelt araablaste vastu.

Islamiusuliste mosheesid on tulistatud, nende akendesse on visatud ähvarduskirjadega telliseid, ameerika-araablased saavad surmaähvardusi ka telefoni teel ning tänavatel on mõnitatud traditsioonilisi pearätte kandvaid muslimi naisi ja mehi.

Kuigi süüdlasi otsivad USA ajalehed on seekord järelduste tegemisega ettevaatlikumad, näivad niidid viima saudist miljonäri Usama Muhammad Ibn Ladini juurde, keda ingliskeelne meedia tunneb nimekuju all Osama bin Laden.

Sellest piisab paljudele ?okeeritud ameeriklastele, kes kiirustavad stereotüübi põhjal omakohut mõistma ja kõiki araablasi süüdistama. Politsei Chicagos ja Atlantas, Dallases ning muudes suuremates ameerika-araablaste keskustes valvab islamiusuliste pühakodasid.

Kuid üldiselt on ameerika-araablased leplikud. Californias Culver Citys paikneva mo?ee direktor Tajuddin Shuaib ütles pühakoja seinu määrinud inimeste kohta, et ei süüdista neid, sest ?emotsioonid on nende üle võidu saavutanud.?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing