Valijamehed Tartu vangla ühiskongi

18. september 2001, 00:00

Et riigikogus jäi president valimata, võis arvata. On oht, et ka valimiskogu ei suuda presidenti valida. Vasalemma ja Mustjala vald on kohtus vaidlustanud oma valla valijamehe valimise protseduuri ? mõne arvates ei osutunud väljavalituks nende mees. Kui presidendiks saab ?vale? mees, on pärast hea kohtuuksi kulutada.

Farsiks kujuneval poliitikaüritusel on resoluutne lahend olemas. Paavsti valivad kardinalid, kes kogutakse ühte majja kokku ega lasta sealt enne ühist otsust välja. Märku annab korstnast tõusev valge suits. Ka valijamehed tuleb sulgeda nt Tartu vanglasse, kuni president valitud. Viimasest võiks teatada valge lipp, kui moodsal vanglal enam ahjukütet pole.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing