Hansapanga aktsia jätkab iseseisvalt

Raivo Sormunen 20. september 2001, 00:00

Tallinna börsil oli eilne päev üldjoontes positiivne. Hansapanga aktsia langes vähem ja Eesti Telekomi aktsia kerkis rohkem, kui enne börsipäeva algust arvata võis.

Eilehommikune uudis Swedbanki ja SEBi ühinemise katkemisest oli eeskätt signaal Hansapanga spekulatiivsetele aktsionäridele, kes olid lootnud saada äkktulu, mis oleks juhtunud juhul, kui Rootsi pankade ühinemise järgselt oleks Hansapank müüki pandud või väikeaktsionäridele ostupakkumine tehtud. Siiski oli tunda, et taolisi investoreid ei ole Hansapanga aktsionäride seas kuigi palju. Seda näitab ka aktsia hind, mis tiirleb praegu peaaegu samal tasemel kui veebruari keskel ehk ajal, kui eelseisvast ühinemisplaanist polnud veel juttu.

Nii Tallinna börsi kui ka Hansapanga aktsionäri jaoks on pikemas perspektiivis tegemist positiivse sündmusega.

Hansapanga aktsia eluea võimalik pikkus eilse teatega kasvas ja aktsionäril on võimalik teenida pikemas perspektiivis rohkem tulu panga aktsionärina, kuna pank on paremas seisus kui sektor tervikuna.

Vaatamata hommikusele nõrkusele kosus Hansapanga aktsia päeva jooksul, mille tulemusena registreeriti päeva lõpuks aktsiale vaid 1,1 langus ja sulgemishind 139 kroonil. Tänu päeva lõpus tehtud 138 000 aktsia suurusele plokktehingule kerkis börsipäeva käive ligi 27 mln krooni alla.

Eesti Telekomi aktsia liikus päeva lõpuks üllatuslikult 5,1 plussi, sulgudes 46,50 kroonil.

Aktsiahinna ajutise stabiliseerumise tõttu 45 krooni juures oleks tõusu võinud liigitada väikeaktsionäride ostuhuvi nime alla, kuid Euroopa telekomisektori eilne ülesliikumine ja Eesti Telekomi GDRi 6,3 tugevnemine Londonis näitas ajutist suurema ostuhuvi taastumist.

Sama ei saa aga öelda börsi lisanimekirjas noteeritud XXL.EE aktsia kohta, mis sulgus eile vaid 2 kroonil ehk 70 madalamal kui 23. augustil, kui aktsiaga Tallinna börsil viimati kaubeldi. Sellised tendentsid süvendavad usku, et ettevõtte pankrot ei ole mägede taga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing