Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Meri akadeemikuks?

20. september 2001, 00:00

Ametist lahkuv president Lennart Meri soovib edaspidi saada akadeemikuks. Parasjagu ongi tekkinud kaks vakantset kohta, üks neist humanitaarteaduste valdkonnas, millele Meri ka kandideerib. Praktikas tähendab akadeemikuks valimine teadlaskarjääri kõige kõrgemat astet, kuid Meri teaduskraadidest pole eriti kuulda olnud. Igatahes EE 14. köide ?Eesti elulood? neid ei maini. Ta on kirjutanud küll reisiraamatuid, ajaloolisi fantaasiaid, tõlkinud ja teinud etnograafilisi filme, kuid kas see on ikka piisav akadeemikuks valimiseks? Vanasti vähemasti ei olnud. Kuid võitluses erastamise vastu juhtis Meri poliitilisi teadusvägesid. Aga eks need tänapäeva teaduslikud seisukohad veidi äraspidised olegi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing