Ameerika sõjalennukid liiguvad Pärsia lahele

20. september 2001, 08:16

Ameerika on hakanud viima sõjalennukeid Pärsia lahte, kõne all on üle saja sõjalennuki, teatab ka MTV3.

USA kaitseministri asetäitja Paul Wolfowitz kinnitas, et sõjavägi on liikvel, kuid ei täpsustanud fakti. ?Usun, et kõik mõistavad, miks me ei soovi paljastada rohkem üksikasju sõjaväe liikumisest,? lisas ta.

Kaitseministeeriumi allikate teatel siirduvad Pärsia lahele kõigepealt lennuväerühmad, kes siis korraldavad sõjalennukite saabumist ja tankimist. Tõenäoliselt viiakse Pärsia lahte peamiselt F-15 ja F-16 hävitajaid, samuti B-1 pommilennukeid.

Kõrgelseisev allikas täpsustas, et lennukite viimine algab alles täna.

Ühendriikidel on juba varasemast sõjalennukeid muu hulgas Saudi-Araabias, Kuveidis ja Bahrainis. Pärsia lahel ja India ookeanis on varasemast ajast kaks lennuki emalaeva ja kolmas laev, Theodor Roosevelt, sõitis eile Ühendriikidest Vahemerele 14 laeva saatel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing