Kuidas unistused täituvad

Mart Normet 21. september 2001, 00:00

Siin on plaat teie tütrele. Kui ta on 8?14aastane, heade kommete ja suurte unistustega. Või plaat teile. Kui lootus saada printsessiks on veel alles.

?Glitter? sisaldab muusikat samanimelisest filmist, mille peaosas Mariah ise. Traditsioonilise success-story?ga, kuidas andekast eikellestki saab staar. Nii juhtus eelmisel sajandil ka Mariah?ga, ta jäi ööklubis silma ja kõrva mõjukale plaadifirma bossile, Tommy Mottolale.

Näib, nagu lesinuks Mariah plaadi ?Glitter? (eesti k. ?sädelus?, ?sädelema?) lindistamise ajal spetsiaalselt stuudiosse taritud satsilisel helelillal voodil, kuulanuks kõrvaklappidest 80ndate lemmikuid ja pirtsutanuks: ?Tahan ka sellist?. Nii kõlavadki mitmed tema palad Janet Jacksoni ja Prince?i lugude töötlustena.

Klassikalise laulu osas on popmuusikast Careyle siiski raske vastast leida. Seda ta teab, teab ka plaadifirma ja konkurendid. Mistõttu ei jäta Mariah kasutamata võimalust häälega ?ongleerida.

Plaat veenab meid, kui ilus, andekas ja õnnelik Mariah on. Hoolimata kõmulehtede uudistest printsessi järjekordsest depressioonihoost. Ikkagi sarnaneb tema elu muinasjutuga, kus pükstega karud tantsivad räpi rütmis ja linnud laulavad inimkeeli.

Mariah Carey ?Glitter?
Virgin Records 2001
www.mariahcarey.com

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:11
Otsi:

Ava täpsem otsing