EPL: Rüütli puhul saab otsustavaks tema meeskond

24. september 2001, 08:13

Arnold Rüütlist võib saada Eestile täiesti korralik president, kui ta enda ümber tugeva meeskonna oskab kokku panna, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

<pilt#ArnoldRyytel.jpg#Arnold Rüütel#146#200#0> Sest olgu president nii sädelev või hall isiksus kui tahes, suurema osa neist seisukohtadest ja kõnedest, millega ta avalikkuse ette tuleb, valmistavad ette ja panevad kokku tema nõunikud.

Arnold Rüütli meeskonnast on praeguse seisuga teada vähe konkreetset, aga see vähene, mis esialgu teada on, pole rõõmustav. Rüütliga seoses on ju sosistatud Jaanus Raidalist, samuti Arne Otterist. Õnneks kinnitab Rahvaliidu esimees Villu Reiljan tänases Eesti Päevalehes, et jutt Raidali saamisest Rüütli usaldusisikuks ei vasta tõele.

Samas ei saa unustada, et Rüütli mõned varasemad nõustad ? Jakko Väli, Ando Leps ? pole nõunikud, kelle taolistele saaks toetuda mees, kes tahab saada kogu rahva presidendiks. Sellistele nõustajatele toetumine ei aitaks kindlasti erinevaid ühiskonnagruppe üksteisele lähemale tuua ja lõhesid vähendada. Tulemus oleks vastupidine.

Rüütli kümne aasta taguse tegutsemislaadi arvesse võttes on siiski lootust, et ta ei jää ainult teda valinud erakondade mõju alla, vaid arutab asju ka teiste poliitiliste jõududega. Ülemnõukogu Presiidiumi esimehena oli Rüütel igatahes kompromisside poole pürgiv poliitik.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing