Osa kindlustusfirmasid teeb terrorirünnaku tõttu USAsse jäänutele erandi

24. september 2001, 08:31

Enamiku Eesti kindlustusfirmade lepingutingimuste järgi ei kuulu USA katastroofi tõttu eestlastele tekkinud kahjud hüvitamisele. Ometi on mitu firmat teinud erakorralise otsuse korvata Ameerikasse pidama jäänud reisijate kulutused, kirjutab SL Õhtuleht.

ERGO Kindlustuse suhtekorraldusjuht Hille Karm ütles, et ehkki nende reisikindlustuse tingimustes on hüvitamist välistavate asjaolude seas ka terrorism ja sõda, siis antud juhul ei kuuluks hüvitamisele kulud, mis olid seotud USAs viibimise aja pikenemisega. Ometi tegi ERGO Kindlustus erandi.

?Juhatus otsustas, et erakorraliselt hüvitab ERGO Kindlustus reisikindlustuse puhul hotellikulud, mille põhjustas USAs viibimise aja ettenägematu pikenemine,? kinnitas Hille Karm. ?Kulud hüvitatakse neile, kes olid sõlminud reisitõrkekindlustuse,? lisas ta.

Sampo Kindlustuse turundusjuhi Jaano Inno sõnul korvab firma inimeste ööbimiskulud kuni 50 protsendi ulatuses. Paljude kindlustusfirmade lepingud võimaldavad aga keelduda terrorismi tõttu tekkinud kahjude hüvitamisest.

?USAst tagasitulekul tekkinud ööbimise lisakulud, mida lennufirmad ei hüvita, hüvitame siis, kui leping sisaldab reisitõrke kindlustuse riski. Kuid mitte üle 50 protsendi kindlustussummast,? ütles Inno SL Õhtulehele.

Tema sõnul pole Sampo Kindlustus saanud Ameerikast naasnud inimestelt ühtegi avaldust. ?Kõik inimesed pole veel tagasi jõudnud ega avaldusi esitanud. Võimalik, et neid tuleb,? arvab Inno ja lisab, et reisikindlustuse kindlustusperiood pikeneb automaatselt kuni kindlustatu saabumiseni koju Eestisse ning meditsiiniabi kindlustuse juhtumeid käsitletakse tavapärasel viisil, loobudes terrorismi välistusest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing