Rüütel on isiksus, mitte müügimees

25. september 2001, 00:00

Toimetaja hr Reinart! Arvan, et teie kirjutasite ?Tere tulemast, seltsimees...? (ÄP 24.09)? Järgmisel Äripäeva leheküljel näitab president Lennart Meri hea tuttav Enn Soosaar kirjutises ?Arnold Rüütli võidu maik?, et Eestimaa 205 valla valijamehe toetusel sai härra Rüütel presidendiks.

Võib olla, et see on nii? Kuid need hääled on eestlaste hääled ja põhirahva toetus. Seda ei mainita ?juhuslikult?. Valiti ju Eestile presidenti, aga mitte käputäiele Isamaa mahamüüjatele, kes muide nüüd ka omavahel läksid raksu, kuna pole enam suuremat midagi müüa. Nüüd tuleb ?kive korjata?!

Teie arvates on Arnold Rüütel halb müügimees. Nii ta võib-olla, et ka on? Kuid võrreldes teiste kandidaatidega Rüütel on isiksus. Teadaolevatel põhjustel isiksused teevad (rahva toetusel) ajalugu.

Savi on savi ja ta oli favoriidiks tänu palgalisele ajakirjandusele. Seda enam Reiljan ei teinud Rüütlist presidenti. Eesti taasiseseisvumisel ja sotsialismileeri lagundamisel oli Rüütlil võtmeroll. Siis teda ?õigele rajale ei juhatatud?. Need protsessid ühiskonnas ta viis läbi ainult temale omases stiilis, mis vastab tema olemusele. Ja vaevalt, et ?vana ja keeleoskamatut? Rüütlit saab muuta ja teha isiksusest müügimeest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing