Terrorirünnak suurendas teleuudiste vaatajaid ligi kaks korda

27. september 2001, 09:24

Ameerika terrorismitragöödia pani eestimaalased pingsalt teleuudiseid jälgima, uudistesaadete vaatajaskond kasvas 11.septembril võrreldes tavapärasega ligi kahekordseks, teatas Emor.

Kolm neljandikku eestimaalastest oli juhtunust informeeritud kolme tunni jooksul. Peamiselt jälgiti uudiseid kohalikest telekanalitest.


Esimese tunni jooksul peale Maailmakaubanduskeskuse esimese torni ründamist kuulsid juhtunust kolmandik eestimaalastest, kolme tunni jooksul olid informeeritud juba kolm neljandikku.

11. septembri õhtused uudistesaated kogusid rekordarvu vaatajaid. Aktuaalse Kaamera vaatajaskond tõusis võrreldes augustikuise keskmisega enam kui 100 000 vaataja võrra, TV 3 Seitsmeste uudiste vaatajaskond kahekordistus, rohkem kui kaks korda kasvas ka Kanal 2 Päevapeegli vaatajate arv, TV1 uudistesaate vaatajaskond suurenes enam kui 50% võrra.

Aktuaalse Kaamera põhiväljaannet vaatas 361 000 eestimaalast, TV3 Seitsmeseid Uudised 249 000, Päevapeeglit 204 000 ja TV1 uudisteprogrammi Uudised ja Ilm 112 000 inimest.

Peamisteks infokanaliteks olid eestimaalaste jaoks kohalikud uudiste edastajad. Sateliit TV kanalite (sh CNN, EuroNews, BBC) vaatajaskond suurenes enim 20-40 aastaste eestimaalaste seas, kus Sat TV kanalite vaatamisele kulutatud aja osakaal kogu telerivaatamise ajast kasvas augustikuiselt keskmiselt 3,1 protsendilt terrorirünnakute päeval 4,1 protsendini.

Andmed põhinevad Emori poolt läbi viidud eriuuringul ja Emori Gallup Media uuringurühma septembrikuisel Tele- ja Raadioauditooriumi Päevikuuringul. Eriuuringule vastas 300 ja antud nädala Tele- ja Raadioauditooriumi Päevikuuringus osales 510 Eesti elanikku.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing