Börsiülevaade: Euroopa turud liiguvad parema meelega allapoole

01. oktoober 2001, 09:42

Kuigi Euroopa aktsiaturgudelt oodati tänase päeva alguses ettevaatliku ja stabiilset kauplemispäeva on viimase kvartali esimese tööpäeva esimesed kauplemisminutid näidanud, et turud liiguvad parema meelega allapoole.

Maaklerite sõnul oodatakse see nädal kõige rohkem USA kui Suurbritannia Keskpankade poolseid intressikärpeid. Muus osas valitseb selgusetus.
Raske on ennustada, mis suunas liigub sel nädalal terroristide vastane võitlus ning vara on veel oodata ettevõtete kolmanda kvartali majandustulemusi.

Möödunud reedene börsipäev Tallinnas oli jätkuks terve nädala püsinud positiivsele kauplemistrendile. Suuresti süstis turule optimismi juurde Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia, mis lõpetas nädala 55,75 kroonil ehk kõrgeimal tasemel pärast 15 augusti.

Nädalaga 22% ja reedese päevaga 5,2% üles roninud Eesti Telekomi aktsia oli lisaks tõusmisele tublim ka tehingute arvu poolest, mida kogunes päevaga 109.

Kuigi Hansapanga <GR#EE.HP> aktsiatega tehtud käive jäi reedel märgatavalt alla möödunud nädala keskmistele numbritele rühkis aktsia vaikselt ülesmäge ja peatus taas 140 krooni joonel. Tõusu päevaga 1,1%.

Tallinna börsi üleüldine optimism vedas üles ka Norma <GR#EE.NORMA> aktsia, mis tegi reedel 3,1%se tõusu ning peatus 46 kroonil.

Möödunud reedel viimast päeva Tallinna börsil kaubeldud Pro Kapitali <GR#EE.PRO> aktsia sulgus täpselt 50 kroonil. Arvestades, et aktsia startis Tallinna börsil 1998 aasta septembris praktiliselt samalt hinnatasemelt võib öelda, et investeeringut omanud investorid rahaliselt peksa ei saanud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing