Kristiine Kaubanduskeskuse laiendus maksab kokku 223 mln

Inno Tähismaa 01. oktoober 2001, 15:47

Kristiine Kaubanduskeskuse kavandatav laiendus maksab kokku 223 mln krooni, sellest ligi kolmandiku katab ettevõte oma rahast ja ülejäänud osas võtab laenu.

AS Kristiine Kaubanduskeskuse juhatuse liige ja tegevdirektor Allan Remmelkoor ütles, et keskuse laiendusega lisandub praegusele 17 500 m2 pinnale veel 12 500 ruutmeetrit. Kuivõrd varasema pinna sees on ka laod, siis tuleb laiendusse puhast kaubanduspinda praegusega võrreldes samapalju veel juurde. Keskuse esimene järk maksis 320 miljonit krooni.

Kaubanduskeskuse laienduse ehitus peaks algama novembris. Praegu käib parkimismaja laienduse ehitus. See algas aprillis ja peaks lõppema oktoobri keskpaigas. Praegu ehitab parkimismaja OÜ Baltic Engineering, kes tellib teenust ASilt E-Betoonelement ja ASilt Merko Ehitus.

Keskuse uus järk peaks valmima täies mahus 2002. aasta sügiseks, käiku hakatakse seda andma alates tuleva aasta aprillist-maist.

Kaubanduskeskuse teine järk pidi esialgse kava järgi valmima juba tänavu, sinna oli planeeritud ka suur kino. Remmelkoor ütles, et vaatamata plaanide muutusele jätkub uuel keskusel turgu. Tema sõnul on kvaliteetseid kaubanduspindu veel vähe.

Remmelkoore sõnul on Kristiinel olemas ka keskuse rajamise load endise lihakombinaadi territooriumile Peterburi maantee alguses, ent esialgu sinna veel midagi ehitada pole plaanis. Projekti täpsustatakse tuleva aasta algul.

Remmelkoor ütles, et praegu on käsil keskuse laiendusse uute rentnike leidmine. Praegu on rendihinnad vahemikus 200-600 krooni ruutmeetrilt sõltuvalt renditava pinna suurusest.

AS Kristiine Kaubanduskeskuse 50% osanik on AS Pro Kapital Grupp. Möödunud aasta sügisel lisandus ettevõtte aktsionäride ringi 28 uut investorit, kellest enamus on Itaaliast. Ettevõtte möödunud aasta puhaskasum oli 15 mln krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing