Tallinna haiglate tippjuhi palk ulatub 50 000ni kuus

01. oktoober 2001, 08:07

Pealinna suurhaiglate juhatuse esimeheks pürib üle poolesaja inimese, kelle eesmärk pole Tallinna abilinnapea Anders Tsahkna sõnul mitte kuni 50 000 kroonini kuus ulatuda võiv palk, vaid missioonitunne, kirjutab Postimees.

ASi Ida-Tallinna Haigla ja ASi Lääne-Tallinna Haigla juhatuste liikmete kohale kandideeris üle 300 inimese, kõige rohkem esitati sooviavaldusi haiglate haldusjuhi ja finantsjuhi kohale. Juhatuse esimehe ametikohta soovis endale Ida-Tallinna Haiglas 30 inimest ning Lääne-Tallinna Haiglas 24 inimest.

Tallinna abilinnapea sotsiaal- ja tervishoiu küsimustes Anders Tsahkna ei osanud juhatuse liikmete täpseid palganumbreid öelda, sest nõukogu pole seda veel otsustanud, kuid tõdes, et need võivad ulatuda kuni 50 000 kroonini.

?Samas ei usu ma, et kandideerima tuldi üksnes lootusega hakata saama kõrget palka,? ütles Tsahkna. Tema kinnitusel pääsesid eelmisel nädalal lõppenud esimesest voorust edasi umbes pooled avalduse esitanutest.

?Tunneme neid kõiki ja võin lubada, et tegu on kõrge missioonitundega inimestega, kellest parimad valitakse juhatusse,? rääkis mõlema keskhaigla nõukogusse kuuluv Tsahkna.

?Eks see ole üks võimalusi ennast proovile panna, aga et see nii aktiivne on, seda küll ei oodanud,? kommenteeris kandidaatide rohkust ASi Ida-Tallinna Haigla nõukogu liige ja Eesti keskastme tervishoiutöötajate kutseliidu president Inna Rahendi.

Ta möönis siiski, et tippjuhtide palk meditsiinis on viimaste aastatega tõusnud ootamatult suureks.

?Väidetakse, et tippjuht peabki nii suurt palka saama, ent kui süsteemi sees on miinimumpalk 11 krooni tunnis ja veelgi väiksem, siis kas nii suur erinevus palkade vahel on ikka põhjendatud,? küsis Rahendi. Tema andmetel on arstide palk praegu koos lisatasudega kuni 9000 krooni ning medõdedel koos lisatasudega kuni 3000 krooni.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing