Eesti energiapoliitika on läbi kukkunud

02. oktoober 2001, 00:00

Harjumatu on Eestis kuulata, et mingi asi võidakse taasriigistada. Kuna Fortumile kuuluvad Läänemaa Elektrivõrgud müüvad tarbijatele elektrienergiat veelgi kallimalt kui Eesti Energia, siis on niisugune pretsedent päevakorda tõusnud. On muidugi võimalus, et kui Eesti Energia tõstab oma tariife aasta alguses ja 1. aprillist, siis Fortum näiteks 1. oktoobrist ja 1. juulist. Ses mõttes ei pruugi suurt sisulist vahet olla. Kuid õige on see, et Läänemaal on konkurents teiste Eesti piirkondadega võrreldes halvem ja riik peab midagi ette võtma. Loodetavasti mitte kõigis ülejäänud piirkondades veel kord hinda tõstes. Samas saadab riigistamine ehk natsionaliseerimine maailmale siiski negatiivse signaali. Ja mis saab siis, kui Fortum ei ole nõus talle kuuluvaid elektrivõrke müüma?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing