Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kasumivõtt langetas USA aktsiaturgu

Romet Kreek 02. oktoober 2001, 00:00

USA investorid müüsid esmaspäeva ennelõunal möödunudnädalase indeksite tõusu põhjustanud tuntud liideraktsiaid. Ameerika investorid peavad otsustama, kas möödunudnädalase aktsiahindade ralli näol oli tegu tegeliku tõusuga või surnud kassi põrkega.

Paljud inimesed ostsid möödunud nädalal lennukompaniide, hotellide ja turismitööstusega seotud firmade aktsiaid ning kvaliteetaktsiaid, pidades neid ülemüüduteks. Osa analüütikuid kandis möödunudnädalase tõusu fondijuhtide ja institutsiooniliste investorite kvartalilõpueelse tegevuse arvele.

Peamised Ühendriikide indeksid võtsid eile pärast turu avanemist suuna allapoole. Kell 17.30 oli Nasdaqi indeks kukkunud 2,55 võrra 1461 punktini, Dow Jonesi tööstuslik keskmine 1,11 võrra 8749 punktini ning S&P 500 indeks 1,17 võrra 1029 punktini.

Esmaspäevane ostujuhtide indeks (NAPM), mis näitab tootmisaktiivsust, tuli oodatust parem.

Tänane päev on väga tähtis, kuna koos istub Ühendriikide keskpanga intressimäärade saatust määrav komitee, kellelt oodatakse 0,5 protsendipunkti võrra intress alandamist. Eriti oluline on see, kuidas reageerib tõenäolisele intressikärpele aktsiaturg. Tavapäraselt tekitavad intressikärped vaimustust, viies aktsiahinnad üles. Kui intressikärbe vaimustust ei tekita, on see väga halb märk.

Samas ei avalda intressimäärade alandamine kiiret mõju majandusele, see hakkab majanduses mõju avaldama alles kvartaleid hiljem.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing