Nõukogu ei likvideeri Estonian Airi

03. oktoober 2001, 14:01

Eelmise nädala teate kohaselt pidi Estonian Air täna kogunema hädaistungile, et arutada firma tegevuse jätkamist, kuid kuna vahepeal leiti puudu olnud kindlustuskate ja lennud jätkuvad, toimus koosolek rahulikus õhkkonnas, ütles firma asepresident Erki Urva.

Riigiesindajaist nõukogu liikmetele panid lennufirma ülejäänud nõukogu liikmed südamele, et riik peab valmis olema analoogilise kriisiolukorra lahendamiseks, ükskõik millist eluvaldkonda see puudutab. 'Riik peab hoolitsema oma strateegilise infrastruktuuri toimimise eest ka siis, kui see on seotud erafirmaga,' lausus Urva.

Kuna hädaolukorrast õnnestus tänu kindlustusfirmade abile kiiresti välja tulla, loodab Urva lõpetada lennufirma käimaoleva majandusaasta siiski kasumiga. Varem loodetud 10-15 miljonist tuleb aga kasuminumber nüüd tõenäoliselt mõnevõrra väiksem, tunnistas ta.

Urva hinnangul elab Estonian Air kriisi üle tingimusel, et veel midagi hullemat ei juhtu. Ettevõte on hästi kapitaliseeritud ja sel on piisavalt suured kassavarud, kinnitas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing