Eesti Telekom on investorite lemmik

Raivo Sormunen 04. oktoober 2001, 00:00

Kui eilse päeva esimese poole tunni jooksul oli Tallinna börsil äärmiselt vaikne ja stabiilne kauplemine, siis päeva peale passiivsus hajus ning tänu Eesti Telekomi aktsiatega tehtud tehingutele ja Hansapanga aktsiatega antud käibele tehti börsi päevanorm jälle tublisti täis.

Hommikul negatiivsust ülesnäidanud välisturgude kõrval lasus pessimism eile ka Tallinna turul. Ühtegi tõusvat aktsiat Tallinnas eile polnud.

Enim oli löögi all Eesti Telekomi aktsia, mis päevasiseselt kukkus oli juba üle 4 miinuses kuid lõpetas siiski 54,50 kroonil ehk vaid 1,4 madalamal kui päev varem.

Enamuse eilsest Tallinna börsil tehtud tehingutest andnud Eesti Telekomi aktsia tegi enda kohta veel korraliku 6,5 mln kroonise käibe.

Peale terrorirünnakut on Eesti Telekomi aktsia olnud praktiliselt iga päev Tallinna börsi aktiivseim, olles andnud ligi 42 kõikidest Tallinna börsil tehtud tehingutest.

See on ka loomulik, kuna meeleolukate välisbörside kõrval on Telekomi aktsia pea ainus, mis kohalikul börsil korralikult liigub ning seeläbi eriti just spekulatiivsete investorite käe läbi kauplemist leiab.

See, et suuremad investorid peamiselt allatuleva aktsia vastu suuremat huvi ei oma tunnistab see, et vaatamata aktiivsele kauplemisele on Telekomi aktsia peale terrorirünnakut andnud vaid 20 Tallinna börsi kogukäibest.

Enamuse vaadeldud perioodi, kui ka eilse päeva mahust on andnud aga Hansapanga aktsiatega tehtud tehingud. Eile sulgus aktsia 11,4 mln kroonise käibe juures 139,75 kroonil ehk 0,2 madalamal kui päev varem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:56
Otsi:

Ava täpsem otsing