Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Informatsiooni kvaliteet mõjutab Eesti majanduspilti

Ally Renter 09. oktoober 2001, 00:00

Firmajuhtide kergekäeline suhtumine oma ettevõtte põhitegevusala sõnastusse aastaaruannetes vähendab meie ettevõtete kohta käiva kvantitatiivse informatsiooni kvaliteeti.

Kompass Eesti TOP kataloogist jäid äriregistris antud ja ettevõtte tegeliku põhitegevusala erinevuse tõttu välja enam kui pooled siinsed ettevõtted. Kõikide firmade esitatud informatsiooni täpsustamise eesmärgil kontrolliti üle nende põhitegevusala. Neist viiendik vaidlustas ettevõtte aastaaruande põhjal äriregistrile esitatud põhitegevusala info, millele on õigsust kinnitava allkirja andnud firmajuht. Niisuguse ilmingu puhul ei saa pugeda ka statistilise vea taha, sest lõppkokkuvõttes viib asi ärimaastiku nihkumiseni. Kuna äriregister on just see institutsioon, kust saavad alguse Euroopa Liidu tasemel tehtavad uuringud ja kust piltlikult öeldes võivad saada alguse ka paljuräägitud euroraha vood, kahjustavad ettevõtted valeinformatsiooni esitamisega Eesti majandust. Kuna aastaaruandes valesti antud põhitegevusala mitte ainult ei nihuta Eesti majanduspilti makrotasemel, vaid selle tõttu võivad siia jääda tulemata uued kliendid, prestii?, ärikontaktid, tellimused, riiklikud toetused jms, on õigete andmete esitamine ja seeläbi informatsiooni kvaliteedi tõstmine väga vajalik.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing