Sõda olukorda kardinaalselt ei muuda

ÄP 09. oktoober 2001, 00:00

Kuidas mõjutab sõjategevus Eesti majanduse olukorda?
Otseselt ei mõjuta kuidagi. Kaudselt peaks esiteks vaatama nafta hinda ja teiseks, kuidas see mõjutab üldist maailmamajanduse olukorda. Väga radikaalset mõju ei oska ma välja tuua. Mõju suur ei ole. Tuleb vaadata, kuidas üldise majandusetegevuse taustal süveneb majanduskriis. Sõda muudab investorid ettevaatlikumaks ja olukord on keerulisem.

Kuidas peaks Eesti ettevõtja talitama?
Tema olukord poliitilisest olukorrast ei sõltu. Oluline on, mida teevad partnerid. Oht on ekspordile. Tuleb vaadata, kuidas on tema sektoris olukord ja kuidas käib sektori partnerite käsi. Üks võimalus on, et kui lääne poolel ollakse kulusid üle vaatamas, siis õnnestub ehk uusi teenuseid ja allhankeid saada. See eeldab loomulikult pikemaajalisi suhteid. Kokkuvõttes sõda olukorda kardinaalselt ei muuda.

___________________________________________

Afganistani rünnak jättis finantsturud paanikata

Helenius hoiatab ülepakkumise eest

Kõik ootavad suurt pauku

Pangajuht soovitab praegu säästa

Rünnak seotud kogu protsessiga

Islamiriigid protestivad ägedalt

Aktsiaturud kardavad uusi terrorirünnakuid

Terroristlike rünnakute oht maailmas suureneb

Ühendriigid ründavad Powelli doktriini järgi

Auküsimus võib vallandada maailmasõja

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing